Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με την Περιφέρεια Yanging του Πεκίνου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 10:19
Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με την Περιφέρεια Yanging του Πεκίνου
Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Yanging του Δήμου του Πεκίνου και του Δήμου Λέσβου υπογράφτηκε από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Περιφέρειας Yanqing της Κίνας και πρόεδρο του τοπικού γεωπάρκου κ. Li Zhijun. Ο τελευταίος μαζί με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της μητροπολιτικής διοίκησης του Πεκίνου επισκέπτεται από χθες τη Λέσβο.

Με τη συμφωνία «κατοχυρώνεται η αμοιβαία κατανόηση, φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων», ενώ σκοπός της σύμφωνα με τα υπογραφέντα κείμενα είναι:

-Να ενισχύσουν την επικοινωνία και τις ανταλλαγές σε πεδία οικονομίας, τουρισμού, παιδείας σε πολιτιστικά πεδία κ.λπ.

- Μέσω της ανταλλαγής απόψεων να πραγματοποιήσουν μια εποικοδομητική οικονομική συνεργασία και να αναπτύξουν πολιτιστική επικοινωνία με βάση το αμοιβαίο όφελος, συνεχώς αναπτύσσοντας την οικονομική συνεργασία.

- Να δημιουργήσουν φιλικό περιβάλλον για αμοιβαία ανάπτυξη και να στηρίξουν σχέδια ως προς την ενδυνάμωση και την κατανόηση των σχέσεων.

Ο δήμαρχος Λέσβου μετά την υπογραφή της συμφωνίας μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα - ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία - το οποίο θα αποφέρει οικονομικά, πολιτιστικά, τουριστικά και πολλά άλλα οφέλη στο νησί μας και στους κατοίκους του».

Η υψηλόβαθμη κινεζική αντιπροσωπεία επισκέπτεται τη Λέσβο σύμφωνα με το πρόγραμμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει το Γεωπάρκο Λέσβου από την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητής Νίκος Ζούρος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε πως στο πλαίσιό της «πραγματοποιείται ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα γεωδιατήρησης, ανάδειξης και προστασίας φυσικών μνημείων που έχουν αναπτυχθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και το Γεωπάρκο Λέσβου, τα οποία θεωρούνται πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο κ. Li Zhijun συζητώντας με τον κ. Γαληνό εξέφρασε τον ενθουσιασμό των μελών της αντιπροσωπείας για την επίσκεψή τους και τον συνεχάρη για την επιτυχή επαναξιολόγηση της Λέσβου ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO. Όπως ανέφερε, η Λέσβος είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός, ενώ υπογράμμισε πως η εικόνα του νησιού είναι εξαιρετική και η αξιοποίηση του Γεωπάρκου προβάλλει τη Λέσβο σε όλο τον κόσμο και αναδεικνύει όλα τα στοιχεία της πλούσιας φυσικής και πολιτιστικής της παράδοσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 11:58