Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση «ΑDRION 2018»

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση «ΑDRION 2018»
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Κυριακή 03 έως Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, μια κινητή μονάδα εκπαίδευσης από το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και έναν Eπιτελή, στην πολυεθνική Άσκηση «ΑDRION 2018».

Η «ΑDRION 2018» διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Αλβανίας και διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής, με σκοπό την εξάσκηση στην αντιμετώπιση προκλήσεων ασφάλειας καθώς και την προαγωγή και την ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ναυτικών της Αδριατικής – Ιόνιας Πρωτοβουλίας.Η άσκηση διεξήχθη σε τέσσερις φάσεις με συμμετοχή προσωπικού, πλοίων και ελικοπτέρων από  Αλβανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία, και περιελάμβανε Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) στην οποία παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Ν. Αγγελόπουλος ΠΝ.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση μονάδων και προσωπικού στον λιμένα Δυρραχίου της Αλβανίας. Η δεύτερη φάση τη διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων, παροχή εκπαίδευσης καθώς και εθιμοτυπικές δραστηριότητες. Η τρίτη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των Πλοίων και την εκτέλεση απενημέρωσης (Hot Wash Up) που έλαβε χώρα στη Διοίκηση Ναυτικού της Αλβανίας στον Αυλώνα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 18:19