Τη συμμετοχή των εμπόρων στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης ανακοίνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως η κρίση «καλά κρατεί» στην αγορά και τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Τα λουκέτα αυξάνονται, ο εξαιρετικά μειωμένος τζίρος αναδιανέμεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ αυξάνονται επικίνδυνα, η υπερφορολόγηση πλήττει το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι προσφορές και προωθητικές ενέργειες απελευθερώνονται, η τάση για άνοιγμα τις Κυριακές συνεχίζεται, το παραεμπόριο διογκώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, η οποία δεν αναμένεται να αντιστραφεί σύντομα, φέρνοντας συνεχώς τις επιχειρήσεις στα όρια αναστολής της λειτουργίας τους και ο εμπορικός κόσμος της χώρας και η ΕΣΕΕ διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας εν γένει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης