Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην 184η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν οι τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, τα υπό έκδοση θεσμικά κείμενα υψηλού επιπέδου της συμμαχίας καθώς και οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τοποθέτησή του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την ουσιαστική συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις της συμμαχίας ενώ, ειδικότερα, αναφέρθηκε στη σημασία της δύναμης KFOR στο Κόσοβο στην οποία η χώρα μας συνδράμει με δυνάμεις, ενώ έκανε μνεία και στην προστιθέμενη αξία της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έναντι των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Επίσης, υπογράμμισε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ στην εκπόνηση των θεσμικών κειμένων για την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της συμμαχίας και της αποτροπής και άμυνας στον Ευρω-Ατλαντικό χώρο, δια της οποίας μεταξύ άλλων επετεύχθη η προβολή και συμπερίληψη των απόψεων της χώρας μας επί αυτών.

Όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την αποτελεσματική διαχείριση αυτής σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων. Επ’ αυτού, επεσήμανε ότι έχουμε διατηρήσει στο ακέραιο την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία της προετοιμασίας της Συνόδου των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη Σύνοδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συνιστά ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας και η διοργάνωσή της αναλαμβάνεται από ένα κράτος-μέλος ανά έτος.

Για το 2021 και μετά από ενέργειες του ΓΕΕΘΑ, η διεξαγωγή της ανατέθηκε στην Ελλάδα, γεγονός που συνδυαζόμενο με την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική Παλιγγενεσία καθιστά τη Σύνοδο ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή της χώρας μας, τόσο εντός του ΝΑΤΟ όσο και σε ευρύτερο διεθνές πλαίσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης