Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος, μετά την ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση που τους άσκησε ο εισαγγελέας, κατόπιν της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί στις 13 Ιανουαρίου 2017, ωστόσο πήρε αναβολή λόγω κωλύματος του συνηγόρου Μάκη Βορίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη διεκόπη μετά τις 12.20 για δέκα λεπτά, ενώ κατατέθηκε αίτημα αναβολής από τον κ. Βορίδη, το οποίο απερρίφθη και η διαδικασία συνεχίζεται.

Kαταπέλτης ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εντός του δικαστηρίου: «Βεβαίως και έχω απειληθεί. Και τις πόρτες να κλείσουμε στο δικαστήριο υπάρχουν μέσα άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τον κ. Μαρινάκη».

«Πάντως, με εμπόρους ναρκωτικών δεν τρώω» δήλωσε ο κ. Καμμένος απαντώντας στο επιχείρημα της υπεράσπισης των Τζένου και Κουρτάκη ότι είχε πάει στις Άλπεις για σκι και διέμενε σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου την ώρα που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός, κάτι που γράφτηκε και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε όσα αναφέρονται ότι κρύβομαι πίσω από την ασυλία μου σας απαντώ ως εξής: Δηλώνω ενώπιον του δικαστηρίου ότι άρω την ασυλία μου και πάμε σε όποιο δικαστήριο θέλετε να τα πούμε για οτιδήποτε θέλετε» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Εάν ο κ. Τζένος παραδεχθεί σήμερα ότι ήταν υποκινούμενος από τον Κουρτάκη, τότε θα αποσύρω για αυτόν τις κατηγορίες» ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Ο Κουρτάκης είναι υπάλληλος του εμπόρου ναρκωτικών Αιμίλιου Κοτσώνη που έχει το περιοδικό “Μετρόραμα”. Ο Τζένος έχει έρθει με άνδρες της ασφάλειας του Μαρινάκη».

Δείτε την άφιξη του Πάνου Καμμένου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τη δικηγόρο και σύζυγό του Έλενα Τζούλη

Κατά τα νέα ήθη, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο συνοδευόμενος από άνδρες ασφαλείας.

Η άφιξη του Παναγιώτη Τζένου:
 
Ο Παναγιώτης Τζένος προσήλθε στο δικαστήριο ακολουθούμενος από δύο γεροδεμένους συνοδούς

Τι φοβάται ο δημοσιογράφος και εμφανίζεται με συνοδούς ασφαλείας;

Ο Παναγιώτης Τζένος πίσω από τον συνήγορό του και βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη

Π. Τζένος και Μ. Βορίδης εισέρχονται στη δικαστική αίθουσα

Ο υπουργός Άμυνας καταφέρθηκε εναντίον των δύο δημοσιογράφων κατά τη χθεσινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην απάντηση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη στις ερωτήσεις Μηταράκη για το πώς χρηματοδότησε την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και πού βρήκε τα 1,4 εκατ. ευρώ. Ο εκδότης απάντησε «από προσωπική εργασία», καθώς, όταν εξέδωσε την εταιρεία, εργαζόταν σε επτά μέσα ενημέρωσης ταυτόχρονα και κατάφερε να συγκεντρώσει αυτό το ποσό.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης αναρωτήθηκε ειρωνικά πόσοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να βγάλουν αυτό το ποσό από την προσωπική τους εργασία.​ Όπως είπε, «αποδεικνύεται ότι τον Φεβρουάριο του 2014 χορηγείται το δάνειο των 800.000 ευρώ με εξόφληση έως το 2019» προς τη συγκεκριμένη εφημερίδα με εξασφαλίσεις από τα έσοδα κυκλοφορίας.

«Όπως φάνηκε, ο λογαριασμός ανήκει στην offshore εταιρεία γνωστού εφοπλιστή» σημείωσε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι τον Νοέμβριο του 2014 έγινε «άρση της εκχώρησης από την κυκλοφορία λόγω της ύπαρξης του μετρητού καλύμματος από τον λογαριασμό του εφοπλιστή».

«Κατά διαβολική σύμπτωση ο συγκεκριμένος εκδότης τυγχάνει να είναι συνέταιρος μέχρι και σήμερα στην εταιρεία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ και ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης ναρκωτικών Noor 1» σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Δηλαδή, ο κύριος που εξετάστηκε εδώ με τα 1,4 εκατ. ευρώ, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είναι ο άνθρωπος που υπήρξε υπάλληλος ως διευθυντής και υπεύθυνος της εταιρείας που είχε ο εγκέφαλος της εμπορίας ναρκωτικών που αγόρασε τη συγκεκριμένη εφημερίδα από σημερινό ευρωβουλευτή. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι μία τέτοια υπόθεση είναι μία υπόθεση που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στα γραφεία της Αρχής ξεπλύματος χρήματος και να προστατεύονται μάρτυρες οι οποίοι κινδυνεύουν» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «αν δεν διερευνηθούν όλα αυτά, θα έχουμε εμείς ευθύνες ως κυβέρνηση». 

Η απάντηση Κουρτάκη

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο υπουργός Άμυνας από το βήμα της Βουλής έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: 

«Αποδείχθηκαν όλα. Υπουργός της κυβέρνησης, προκειμένου να φιμώσει τον Τύπο, συκοφαντεί και λασπολογεί ασύστολα, κρυπτόμενος πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική του ασυλία. Για όλες τις συκοφαντίες του συγκεκριμένου, έχω ήδη ασκήσει αγωγές και μηνύσεις. Φυσικά, ο εν λόγω, ήδη κριθείς πλειστάκις ως συκοφάντης σε σειρά δικών, δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αλήθεια ούτε για την ακεραιότητα. Συνεχίζει να λασπολογεί με έναν στόχο. Να μας σπιλώσει, να μας τρομάξει και τελικώς να μας φιμώσει. Είναι πολύ γελασμένος…».

Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης