Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον φόβο της αντεκδίκησης, αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η ακροαματική διαδικασία για την άγρια δολοφονία του 23χρονου κτηνοτρόφου Μανόλη Στρατάκη.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω της ασθένειας του ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης και το δικαστήριο είχε προσδιορίσει την έναρξη της διαδικασίας για σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 54χρονος επίσης κτηνοτρόφος καθώς και ο 22χρονος γιος του, οι οποίοι φέρονται να τραυμάτισαν θανάσιμα με τα όπλα τους το νεαρό θύμα του αιματηρού επεισοδίου, με αφορμή τις μεταξύ τους διαφορές για τα βοσκοτόπια.

Το φονικό είχε σημειωθεί την Κυριακή των Βαΐων του 2017, σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων. Οι κτηματικές διαφορές φόρτισαν τη συνάντηση των τριών ανδρών τη μοιραία ημέρα και πολύ γρήγορα η ένταση κορυφώθηκε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς, στη διάρκεια του οποίου πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον του 23χρονου. Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο αιμόφυρτος Μανόλης Στρατάκης που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα μεταφερόταν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι γιατροί είχαν κρίνει πως ήταν απολύτως αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ωστόσο ο οργανισμός του νεαρού κτηνοτρόφου δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατέρας και γιος, οι οποίοι παραμένουν στη φυλακή, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης