«Να αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στην Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», ζητούν επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εργαζόμενοι από την κυβέρνηση.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι) συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες, για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για τη διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή και οι οργανώσεις εξέφρασαν, για μια ακόμη φορά, τη διαφωνία τους για το προωθούμενο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για την διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας στον κλάδο του εμπορίου, διότι, όπως εκτιμούν, τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς σε όφελος των λίγων. Θα δημιουργήσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης