Σημαντικές βελτιώσεις στον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητάνε τα επιμελητήρια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 19:30
Σημαντικές βελτιώσεις στον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητάνε τα επιμελητήρια
«Το πλαίσιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ήταν ένα βήμα θετικό», τόνισε απόψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΚΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο κ. Μίχαλος ζήτησε ωστόσο τροποποιήσεις και ενεργό ρόλο των επιμελητηρίων στο εγχείρημα.

Τα βασικά αιτήματα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) περιλαμβάνουν να δοθεί ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες βιώσιμες επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να τεθούν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα καταχρηστικής εκμετάλλευσης της διαδικασίας από συστηματικούς κακοπληρωτές, και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού, με δεδομένο ότι θα προκύψει ένας μεγάλος όγκος υποθέσεων προς διαχείριση.

«Θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο σχέδιο, ώστε να μην επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο του νόμου Κατσέλη, στο πλαίσιο του οποίου εκκρεμούν ήδη περισσότερες από 150.000 αιτήσεις, ενώ και οι ημερομηνίες εκδίκασης υποθέσεων φθάνουν ως το 2032» ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Ζήτησε, τέλος, να αναλάβουν τα επιμελητήρια το ρόλο του διαχειριστή και επόπτη της διαδικασίας, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή ενός κρίσιμης σημασίας νομοθετικού πλαισίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 19:31