Την παρέμβαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και του νέου προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, προκειμένου να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), ζητεί η ΓΕΝΟΠ.

Πρόκειται για την επέκταση της σύμβασης που υπέγραψε πρόσφατα η ΓΕΝΟΠ με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αφορά στη μητρική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι είχε συμφωνήσει με τις διοικήσεις των δύο θυγατρικών, προκειμένου να υπογραφούν οι συμβάσεις και καταγγέλλει εμπαιγμό και ομηρία των 10.000 εργαζομένων στις δύο εταιρείες.

«Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ και ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σίγουρα αντιλαμβάνονται τη σημασία της υπογραφής της ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά χρειάζεται να κινηθούν άμεσα και ουσιαστικά για τη λύση του προβλήματος, παρακάμπτοντας την “ευγένεια” και την πολιτική αβρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται δύο θεσμικά στελέχη με εκ διαμέτρου πολιτικές στοχεύσεις και θέσεις στα ζητήματα της Ενέργειας» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης