Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής έρευνας για την αγορά και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων μέσω του σκοτεινού διαδικτύου (Dark Web).

Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που φέρονται ότι κατείχαν παραχαραγμένα 50ευρα , συνολικής ονομαστικής αξίας περίπου 2000 ευρώ, και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα που άσκησε ποινική δίωξη για «κατοχή πλαστών νομισμάτων με σκοπό να τεθούν στην κυκλοφορία από κοινού» και για «ηθική αυτουργία» στο προηγούμενο αδίκημα. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στην 4η Ανακρίτρια για να απολογηθούν ενώ φέρονται ότι αρνούνται πως διέπραξαν όσα τους αποδίδονται. Στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας αλλοδαπός ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο Έλληνες κατηγορούμενοι φέρονται ότι παρήγγειλαν τα πλαστά χαρτονομίσματα μέσω του διαδικτύου, καταβάλλοντας άγνωστο αντίτιμο , σκοπεύοντας να τα διαθέσουν στην αγορά. Τα 50ευρα που βρέθηκαν στην κατοχή τους προέρχονται από την Πορτογαλία, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο GRTimes.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφθασαν στα ίχνη τους συμμετέχοντας σε διεθνή έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία συναδέλφων τους και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την υπόθεση από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης