Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης – Χάρης Γκίκας

Αρκετές προσαγωγές, κυνηγητό και συλλήψεις ατόμων πραγματοποιήθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής από άνδρες της ομάδας «Δράση». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 άτομα προσήχθησαν από τους αστυνομικούς στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, ακόμα και μέσα σε μαγαζιά που ήταν ανοιχτά. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές ατόμων που είχαν μαζί τους το κατοικίδιό τους. 

Κάποιοι από τους προσαχθένττες αφέθηκαν και πάλι ελεύθεροι αφού έγινε έλεγχος για το αν είχαν αποστείλει το SMS για τη μετακίνηση εν μέσω lockdown. Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε τελικά η ΕΛΑΣ, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε εννέα άτομα στην ίδια περιοχή, για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Λίγη ώρα πριν, πραγματοποιήθηκε πορεία γύρω από την πλατεία Εξαρχείων από ομάδα ατόμων, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης στο Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφία που καταγράφει την έφοδο των αστυνομικών στο εσωτερικό καταστήματος, αλλά και το παρακάτω βίντεο που αποτυπώνει την κατάσταση στην περιοχή, με τις προσαγωγές ατόμων που οι αστυνομικοί τραβούν από τα χέρια:

 

Οι άνδρες της ομάδας «Δράση» βγάζουν κόσμο από το εσωτερικό καταστήματος στα Εξάρχεια, ένας άνθρωπος με τον σκύλο του στα χέρια και ένας με το ποδήλατό του δίνουν εξηγήσεις στους αστυνομικούς πριν προσαχθούν από εκείνους, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα και στα βίντεο που ακολουθούν:

 

 

Η κατάσταση στους δρόμους των Εξαρχείων το βράδυ της Παρασκευής:

 

 

Αργότερα, περί τις 20:00, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες. 

Άνθρωποι στην περιοχή των Εξαρχείων, γύρω από καταστήματα, μέσα σε αυτά αλλά και στους δρόμους, με μάσκες στα πρόσωπα, κατά τη διάρκεια της εφόδου των αστυνομικών της ομάδας «Δράση»:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης