Εντοπίστηκε χθες το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ένα χαρτοκιβώτιο με άγνωστο αριθμό τσιγάρων – καπνού.

Χθες το μεσημέρι προσήλθε στο πλοίο για να παραλάβει το χαρτοκιβώτιο 55χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του 55χρονου με έναν 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να ήταν ο τελικός παραλήπτης του χαρτοκιβωτίου και μετά από προκαθορισμένη συνάντηση έξω από τον επιβατικό λιμένα της Σούδας προς παράδοση του δέματος στον 26χρονο συνελήφθη.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα σε οικία άλλου προσώπου που υπέδειξε ο 26χρονος αλλοδαπός και είχε πρόσβαση σε αυτό, όπου βρέθηκαν επτά κούτες τσιγάρων των δέκα πακέτων και τρία πακέτα καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους επτακοσίων πενήντα γραμμαρίων.

Μετά την καταμέτρηση το χαρτοκιβώτιο περιείχε σαράντα δύο κούτες τσιγάρων των δέκα πακέτων και εννέα κουτιά καπνού για ναργιλέ συνολικού βάρους δύο κιλών και διακοσίων πενήντα γραμμαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι προαναφερόμενες ποσότητες τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκαν διότι δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το δίκυκλο του 26χρονου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης