Ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την καταδίωξη και τη σύλληψη του Nίκου Μαζιώτη αποκαλύπτει το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες σκληρές, όπως τις έζησαν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου και οι αυτόπτες μάρτυρες.

Από το υλικό που περιήλθε στα χέρια μας είναι φανερό ότι προηγήθηκε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μαζιώτης, προκειμένου να διαφύγει, επιχείρησε ανεπιτυχώς να αρπάξει ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή. Δεν τα κατάφερε και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα σε δρόμους που έσφυζαν από ζωή, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Όπως θα δείτε στο video-ντοκουμέντο, αρχικά ο Μαζιώτης κοντοστέκεται στην συμβολή των οδών Αδριανού και Αιόλου. Στη συνέχεια επιχειρεί ανεπιτυχώς να επιβιβαστεί σε ένα Mini Cooper και να ακινητοποιήσει μια μηχανή, ενώ λίγο αργότερα απομακρύνεται από το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν περνούν παρά μερικά λεπτά μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους άνδρες των ομάδων ΔΕΛΤΑ και της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι καταφέρνουν τελικά να τον τραυματίσουν και να τον συλλάβουν στο Μοναστηράκι.

Στo video-ντοκουμέντο θα παρακολουθήσετε τι προηγήθηκε μερικά λεπτά πριν τη σύλληψή του Νίκου Μαζιώτη…

O Mαζιώτης στην οδό Αδριανού κρατώντας όπλοΠέρα από τις προχειρολογίες και τις κορόνες για τρομοκράτες που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή (Τσίμας-ΜEGA), παρατηρώντας κάποιος το υλικό, μπορεί να εξάγει και άλλα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν αβίαστα από τα ίδια τα γεγονότα.

Η αστυνομία, η οποία υποστηρίζει ότι δεν ήταν τυχαία η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, εφόσον γνώριζε πού κινείται και τον παρακολουθούσε, γιατί δεν φρόντισε να τον εγκλωβίσει σε ένα πιο ερημικό σημείο χωρίς περαστικούς, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές;

Προφανώς το επιχείρημα ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων και εκ τουΑποκάλυψη zougla.gr: Ο Μαζιώτης προσπάθησε να ακινητοποιήσει έναν μοτοσικλετιστή ασφαλούς, επειδή δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί πολιτών. Κάπως έτσι ενισχύθηκε το κύρος των αρχών, για να επιβεβαιωθεί αυτό που λέει ο λαός μας: «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος…».

Είναι φανερό ότι προ μίας τέτοιας επιτυχίας οι υπεύθυνοι της επιχείρησης έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των πολιτών και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Έτσι κι αλλιώς, οι πολίτες σε κάθε πόλεμο είναι αναλώσιμοι…

Ο τραυματισμένος Νίκος Μαζιώτης λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Όλο το βίντεο της συμπλοκής

Κρησφύγετο κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.

Μαζιώτης: «Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται»

Στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης