Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας (9/8) ένας 46χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι είναι μέλος της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η σύλληψη έγινε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα αφού ο 48χρονος λήστεψε με Καλάσνικοφ υποκατάστημα της Alpha Bank.

Προσπάθησε αρχικά να διαφύγει με μία κλεμμένη από τη Θεσσαλονίκη μηχανή την οποία εγκατέλειψε σε κοντινή απόσταση από την τράπεζα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, επίσης κλεμμένο από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο 48χρονος είχε προσπαθήσει νωρίτερα να μπει σε άλλο υποκατάστημα τράπεζας χωρίς επιτυχία. Κάτοικος της περιοχής όμως τον είδε και κάλεσε αμέσως το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου μετά από αρκετή ώρα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Είμαι ο Χατζηβασιλειάδης με καταζητούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό. Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε σε ένοπλη σημεία τον Οκτώβριο του 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό κατά την οποία αυτοτραυματίστηκε στο πόδι κατά λάθος με Καλάσνικοφ.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κλιμάκιο της οποίας πήγε στη Θεσσαλονίκη για να τον μεταφέρει στην Αθήνα. Παράλληλα διενεργούνται έρευνες στο σπίτι που διένεμε καθώς και για να διαπιστωθούν οι επαφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με Καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, στην πρεσβεία του Μεξικού, καθώς και για επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από ληστεία σε τράπεζα, 48χρονος ημεδαπός καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σε βάρος του, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο συλληφθείς νωρίτερα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov , 30 φυσίγγια και ασύρματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης