Μαζική ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ με πορεία των μελών στο Ραδιομέγαρο.


(Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής)

Χιλιάδες διαδηλωτές (σ.σ.: περί τα 1.500 – 2.000 άτομα), με συνθήματα αποδοκίμασαν την κυβέρνηση για την απόφαση της να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Βασικό σύνθημα των μελών του ΠΑΜΕ ήταν: «Με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Τώρα είναι η ώρα οργάνωσης της πάλης αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ανέχεια».


(Το πανό των μελών του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συλλαλητήριο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Όχι στις συνταγές που προτείνουν τα κόμματα «του νέου διπολισμού» είτε με πυρηνα τη ΝΔ είτε το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συγκεντρωσης.


(Η συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ στις 17.00 το απόγευμα)

Η διέξοδος βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, πρόσθεσε καλώντας τον λαό «να γυρίσει την πλάτη στα τερτίπια στις επιδιώξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που μοναδικό σκοπό έχουν να καθίσουν στο σβέρκο του λαού για να ικανοποιησουν τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και της ΕΕ».

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πρέπει εδώ και τώρα να ανοίξει η κρατική ραδιοτηλεόραση και δεν πρέπει να απολυθεί κανένας εργαζόμενος από κανένα δημόσιο οργανισμό ή οργανισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης