Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Σε αστυνομικό κλοιό η Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 18:14
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Σε αστυνομικό κλοιό η Βουλή
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Κάμερα - Video - Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για δεύτερη φορά από την Κυριακή που μας πέρασε λόγω συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Τουλάχιστον 1.500 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος αποκλείοντας όλες τις εισόδους του Κοινοβουλίου. Η αστυνομική παρουσία συνεχίζεται και εκτός του «φράγματος» γύρω από την Βουλή, κατά μήκος της Βασ. Σοφίας έως και την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας είχε οργανωθεί ακολουθώντας το πρόγραμμα της συζήτησης στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών η οποία κατά το χρονοδιάγραμμα θα διεξαγόταν τα μεσάνυκτα της Πέμπτης. Ωστόσο ο προγραμματισμός άλλαξε και η ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τρία τα συλλαλητήρια στην Αθήνα

Το πρώτο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνεται από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» ξεκίνησε στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος. 

Το δεύτερο πραγματοποιείται στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώθηκε από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το συλλαλητήριο της ΛΑΕ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.30 το βράδυ. 

Εικόνες και video από το Σύνταγμα


(Δήλωση του προέδρου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Γιάννη Αθανασιάδη)


Εικόνες και video από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας


Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας στην άνοδο από Αμαλίας και στην κάθοδο από Ζαχάρωφ. Κλειστή και η Βασ. Κωνσταντίνου στην άνοδο από Μερκούρη.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Ακαδημίας, από Κανάρη προς Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 23:31