Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Σταυρούλα Πεταλιού
Κάμερα – Video – Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος ,Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας, Παναγιώτης Σαγκούρης 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλάκια της Βουλής από τη δεξιά πλευρά και απωθήθηκαν από την Αστυνομία η οποία έκανε χρήση χημικών. 
Η ένταση ξεκίνησε στις 14.20. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στους αστυνομικούς και χρησιμοποίησαν κοντάρια από σημαίες, ενώ έγινε και ρίψη φωτοβολίδων και καπνογόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στις 14.44 προέβησαν σε χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές οι οποίοι και οπισθοχώρησαν.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε πλήθος κόσμου προκειμένου να διαδηλώσει για τη Μακεδονία. Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 14.00 το μεσημέρι. Οι αρχές βρίσκονταν σε ετοιμότητα, ενώ σε ισχύ είχαν τεθεί από τις 06.00 το πρωί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. 

Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία είχε πραγματοποιήσει και τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παμμακεδονική Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση». Επιπλέον, σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Παράλληλα «αντισυγκέντρωση» από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιήθηκαν στα Προπύλαια.

Δηλώσεις πολιτών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο 

Εικόνες από το κέντρο της Αθήνας



Έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις – Κλειστoί οι σταθμοί του μετρό

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του σημερινού συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο, στις 22.00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6.00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Επιπλέον, κατόπιν εντολής της αστυνομίας από το πρωί της Κυριακής στις 10.00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης