Κραυγή απόγνωσης από εκατοντάδες εργαζομένους στον χώρο της εστίασης με αφορμή την εφαρμογή των μέτρων αναστολής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες που αφορούν στη σχετική Κυβερνητική Απόφαση (109412/2021), καθώς οι σερβιτόροι που απασχολούνται σε καταστήματα με άδεια μουσικών οργάνων δεν εμπίπτουν σε αυτήν, όπως οι τραγουδιστές, μουσικοί, ηχολήπτες κ.ά. Το καθεστώς για το πώς είναι δηλωμένοι είναι ασαφές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης που προβλέπονται για τον κλάδο τους.

Ειδικότερα, η σύγχυση αναφορικά με την εφαρμογή της εν λόγω ΚΥΑ και τις απορρέουσες από αυτήν πρόνοιες για τους εργαζομένους στον χώρο της εστίασης έχει προκαλέσει την εύλογη αγανάκτηση εκατοντάδων πολιτών. Εκπρόσωποι των σερβιτόρων και άλλων συναφών επαγγελματιών ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος και αξιώνουν από το υπουργείο Εργασίας να ανοίξει η Εργάνη και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία πρόσληψης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον τρόπο αυτόν, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικοί φορείς στον τομέα της εστίασης, θα καταστεί απολύτως σαφές το καθεστώς βάσει του οποίου έχουν δηλωθεί ως εργαζόμενοι και θα μπορούν, έτσι, να διαπιστώσουν εάν πληρούν τους όρους της σχετικής Κυβερνητικής Απόφασης για τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης