Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό για σύγκρουση σκαφών που σημειώθηκε στις 21.00 την Παρασκευή στη Θυνί της Αργολίδας, κοντά στο Πόρτο Χέλι καθώς το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή. Όλα συνέβησαν όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες ήταν αλιείς και μάζευαν τη στιγμή της σύγκρουσης τα δίχτυα. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα που είναι σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικες Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ η τρίτη συνεπιβάτης, μια γυναίκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη σε σοβαρή κατάσταση.

Τέσσερα πλοία του Λιμενικού, άλλα και παραπλέοντα σκάφη ιδιωτών έσπευσαν στο σημείο.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση των σκαφών αναμένονται στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών προκειμένου να ερευνήσουν τη θαλάσσια περιοχή για τυχόν άλλον αγνοούμενο που μπορεί πιθανόν να επέβαινε στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Δήλωση για το δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο σκαφών έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Χριστίνα Καλάση:

«Υπήρξε σύγκρουση ενός φουσκωτού 10 μ. περίπου με 10 Γάλλους επιβαίνοντες, με ξύλινο σκάφος 5 μέτρων όπου επέβαιναν 3 άτομα, Ελληνες και οι 3, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Δυστυχώς ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών, η γυναίκα έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά και την έχει παραλάβει το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Στο σημείο σπεύδουν πλωτά του λιμενικού, ιδιωτικά θαλάσσια ταξί και θα μεταβεί μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών. Δυστυχώς ακόμη είναι πολύ νωρίς, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα αίτια του δυστυχήματος», είπε η κ. Καρλάση μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το δελτίο Τύπου:

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας. 

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. 

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Επίσης, μεταβαίνουν στην περιοχή ο Διευθυντής καθώς και δύο (02) στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προς διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό ατύχημα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης