Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν πώς είναι ο βυθός της Σαλαμίνας. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», μεγάλα κομμάτια μαζούτ εξακολουθούν να βρίσκονται στον βυθό της Σαλαμίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάρτησή του το «Αρχιπέλαγος» αναφέρει:

«Προτεραιότητα για το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος είναι να μην προσπεραστεί και αυτό το ναυάγιο μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όπως έγινε άλλωστε με το Sea Diamond, το οποίο 10 χρόνια μετά συνεχίζει να ρυπαίνει, έχοντας χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. ως εγκαταλελειμμένο απόβλητο. Οι κρατικές αρχές έχουν καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το ναυάγιο και δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό…

»Στόχος μας είναι η καταστροφή που βιώνει αυτήν τη στιγμή ο Σαρωνικός να αποτελέσει αφορμή έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας λειτουργικός μηχανισμός (και όχι σχέδια επί χάρτου) που θα προστατεύει τις θάλασσες μας από τις επόμενες καταστροφές. Πρέπει να επισημάνουμε ότι από τις αρχές του χρόνου έγιναν 9 σοβαρά ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες, τα οποία απλώς έτυχε να μην προκαλέσουν ρύπανση από πετρελαιοειδή ή να μη μεταφέρουν άλλο επικίνδυνο φορτίο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης