Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας: Στους δρόμους συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και ταχυδρόμοι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 09:07
Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας: Στους δρόμους συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και ταχυδρόμοι
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και ταχυδρομικοί υπάλληλοι καθώς και εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Συγκεκριμένα, στις 10.00 οι συνταξιούχοι του σωματείου «Συσπείρωση» (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) θα συγκεντρωθούν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, επί της οδού Πανεπιστημίου. Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα ποσά που περικόπηκαν από μισθούς και «δώρα», με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση λόγω των εξαγγελιών για «αιματηρές» περικοπές-απολύσεις και «λουκέτα» σε καταστήματα- στα ΕΛΤΑ. Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών θα συγκεντρωθούν στις 11.00 στο θέατρο «Άλφα», το οποίο βρίσκεται επί της Πατησίων, και θα πορευτούν προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Στάση εργασίας (από τις 07.00 έως τις 11.00) και κινητοποίηση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν εξαγγείλει για σήμερα και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09.30 έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ στους Αμπελοκήπους (οδός Πουλίου). Αίτημά τους είναι η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 09:07