Για εμπαιγμό των εκπαιδευτικών και απαξιωτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών τους καταγγέλλει η ΔΟΕ τον υπουργό Παιδείας, απορρίπτοντας την πρότασή του να συναντηθούν στη Βουλή σήμερα το πρωί και ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία μαζί με την Ομοσπονδία των καθηγητών έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00.

«Λίγες μόλις ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης της ΔΟΕ και της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, οι επικοινωνιακοί τους τακτικισμοί έφτασαν μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και της απαξιωτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ και διευκρινίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπροστά στην ανακοινωμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12 πρόσκληση για συνάντηση με τον Υπουργό στη Βουλή στις 09.30 το πρωί της Πέμπτης. Με απλά λόγια, ζήτησαν από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να αποδυναμώσουν την κινητοποίησή τους και να ”διευκολύνουν” την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου».

Η ΔΟΕ καταδικάζει την παρελκυστική, όπως επισημαίνει, στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, «που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος».

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι σήμερα η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας και ενόσω πραγματοποιείται η δυναμική αντίδραση του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης