Βίντεο – Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συλλαλητήριο σωματείων, συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Νερό κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού».

«Οι συνέπειες για τον λαό θα είναι μεγάλες, αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στον βωμό του κόστους – κέρδους», σημειώνει και προσθέτει πως «την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη, όπως κάνουν η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα». «Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες όπου τα συνδικάτα απέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη σε ένα φτωχό νοικοκυριό της Αθήνας. Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι!», καταλήγει. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία μπροστά από την Βουλή στο Σύνταγμα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης