Οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της Πλατείας Κλαυθμώνος, προς την Πλατεία Συντάγματος, και στη συνέχεια μέσω Πανεπιστημίου κατέληξαν εκ νέου στα Προπύλαια. Κάποιοι από αυτούς κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικροεπεισόδια και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

Λίγο μετά τις 19.00, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Εξαρχείων. Eπίσης επί της Πανεπιστημίου οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις. Αργότερα λίγο μετά τις 20.00 σημειώθηκε μικροένταση εντός της περιοχής των Εξαρχείων όταν άτομα προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και να βάλουν φωτιές. Oι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξύλο και συλλήψεις στους δρόμους των Εξαρχείων

Λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής, και στις παρυφές της πλατείας των Εξαρχείων, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε νεαρούς διαδηλωτές και προέβησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 συλλήψεις και 40 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Δείτε το βίντεο που περιγράφει τις σκηνές βίας και έντασης.

 

 

Λίγο μετά τις 21.20, οδοφράγματα στήθηκαν στην οδό Σουλτάνη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις μετακίνησαν και τα ειδικά οχήματα, τις «Αύρες», χωρίς όμως να τα χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι για πολύ ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα.

 

 

 

 

Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» παρέμεινε κλειστός  και οι συρμοί διέρχονταν κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις. Στη διάρκεια της πορείας αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. 

To ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. περιπολεί

 

 

 

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούσαν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Σημειώνεται πως ειρηνικά και χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι το μαθητικό – φοιτητικό συλλαλητήριο.Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη». 
 


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης