Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα δικαιώματα των γυναικών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 17:41
Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα δικαιώματα των γυναικών

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας, Νίκος Χριστοφάκης

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκε κόσμος με πανό και συνθήματα σχετικά με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών. 

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, φεμινιστικές οργανώσεις αλλά και το Π.Α.Μ.Ε.. ενώ έδωσε το παρών αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δείτε βίντεο από την πορεία των φεμινιστικών οργανώσεων και εργατικών συνδικάτων που έλαβε χώρα έπειτα από συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με κατεύθυνση προς την Ομόνοια:

 

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας», είναι το σύνθημα στην εξέδρα της συγκέντρωσης. «Δυναμώνουμε τον αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα», «Η κρατική και εργοδοτική βία δε θα μας κλείσει το στόμα», «Υψώνουμε τη γροθιά μας, σπάμε τον φόβο», είναι το μήνυμα που στέλνουν με τα πανό τους οι συγκεντρωμένοι.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα καλυμμένα στόματα πίσω από τις μάσκες, έχουνε φωνή, η οποία ακούγεται στεντόρεια ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην καταπίεση ανδρών και γυναικών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ενάντια στην κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών, για την ισοτιμία της γυναίκας, ενάντια στον κυβερνητικό και κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση για την 8η Μάρτη.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη οι δράσεις, διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Παράλληλα, στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για την Ημέρα της Γυναίκας, στην οποία συμμετείχαν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεις ηθοποιών, μεταξύ άλλων. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

 

Εικόνες από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια:

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 18:26