Φωτορεπορτάζ: Αναστασία Χαραμή-Χάρης Γκίκας

Συγκέντρωση ατόμων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Εξάρχεια, στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παρευρισκόμενοι αφήνουν λουλούδια στο μνημείο και κρατούν πανό για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα οποία αναγράφονται μηνύματα όπως «Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ», όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες και στα βίντεο που κατέγραψε η Ζούγκλα, μία ημέρα μετά την επέτειο για τα δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα, αναφέρονται τα εξής: 

Με αφορμή το κατασταλτικό κρεσέντο που είδαμε εχθές τόσο στα Εξάρχεια αλλά και σε όλη την ελλαδική επικράτεια με τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Με τους δολοφόνους της ελ.ασ. να είναι οι μόνοι που επιτρεπόταν να πλησιάζουν το μνημείο και αυτό για να το βεβηλώνουν. Με τις αναίτιες επιθέσεις μέσα σε πολυκατοικίες με κρότου λάμψης. Με τις πολιορκίες πολιτικών γραφείων τόσο της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και του Λαϊκού Μετώπου, όσο και της Ταξικής Αντεπίθεσης. Και για όλους τους λόγους του κόσμου. Καλούμε σε αντικατασταλτική συγκέντρωση σήμερα 7/12 στο μνημείο του Α. Γρηγορόπουλου, Μεσολογγίου και Τζαβέλα στις 17:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης