Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης στα Προπύλαια από το ΠΑΜΕ και σωματεία καλλιτεχνών, που διεκδικούν τη συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1) από τον Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επίσης διεκδικούν:

-Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τον Φόρο Επιτηδεύματος και τα Τέλη Κυκλοφορίας.

-Αναστολή πληρωμών σε Εφορία, Τράπεζες, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

– Να υπολογιστούν τα ένσημα από το επίδομα, μέσω Μητρώου, με βεβαίωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη όλων, αλλά και η επιδότηση ανεργίας και η παροχή του εποχικού βοηθήματος.

– Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση των Δημόσιων Πολιτιστικών δομών (Δημοτικά Σύνολα, Κρατικές Ορχήστρες).

– Ενίσχυση και όχι συρρίκνωση της Δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Να ανοίξουν άμεσα με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όλοι οι χώροι και οι δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Εργαστήρια Δήμων, Σπουδαστήρια Τέχνης).

– Μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους, κέντρα ενημέρωσης και εμβολιασμού σε μεγάλους χώρους πολιτισμού, ιατρική παρακολούθηση πριν και μετά τον εμβολιασμό, με ευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας.

– Η ανάγκη για διεύρυνση των εμβολιασμών να μη γίνει αφορμή για κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να δοθούν τα αιτήματά τους και επόμενος σταθμός ήταν η Μητρόπολη Αθηνών για τον τελευταίο χαιρετισμό των Σωματείων Καλλιτεχνών στον Μίκη Θεοδωράκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης