Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έχουν συγκεντρωθεί οδηγοί ταξί, καθώς σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση του προέδρου της Ομοσπονδίας Οδηγών Ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου, εις βάρος του οποίου η Beat έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι οδηγοί ταξί πραγματοποιούν 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 04.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι.

Η αγωγή της Beat στρέφεται κατά του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου για «συκοφαντική προσβολή απέναντι στην εταιρεία και προσωπικά στον ιδρυτή της Νίκο Δρανδάκη». Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί φέρεται να έχει κατηγορήσει την εταιρεία Beat «ως φοροφυγάδες, ότι κλέβουν τα λεφτά των οδηγών ταξί και των πελατών τους και τα διοχετεύουν σε φορολογικούς παραδείσους».
Η αγωγή
Ειδικότερα, η Beat ζητεί με την αγωγή της αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ από τον κ. Λυμπερόπουλο με αφορμή τις συκοφαντικές, όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές του προέδρου της ΠΟΕΙΤΑ σε βάρος της εταιρείας.
Σύμφωνα με την Beat, οι δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου οδήγησαν σε ζημία της εταιρείας, καθώς το 20% από τους περίπου 8.000 οδηγούς ταξί με τους οποίους συνεργάζεται σταμάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή πλατφόρμα.
Ως μάρτυρας στη συζήτηση στο Πρωτοδικείο ήταν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος πρόκειται να βρεθεί στο πλευρό του προέδρου της ΠΟΕΙΤΑ, στα δικαστήρια, όπως και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Από τη μεριά της Beat, πάντως, αναμένεται να κατατεθούν στο δικαστήριο, όπως έχει πει ο ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας Νίκος Δρανδάκης, τα στοιχεία από τους ελέγχους στα οικονομικά της εταιρείας που δείχνουν ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες ή ατασθαλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης