Bίντεο-φωτό: Νίκος Χριστοφάκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν στις 07.00 το πρωί της Πέμπτης μεταλλωρύχοι, εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας, καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Τροχαία, έκλεισε η Λ. Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Λ. Κατεχάκη. Οι μεταλλωρύχοι λίγο πριν από τις 09.00 κατέλαβαν τη Λ. Μεσογείων.

Συνολικά περί τα 20 λεωφορεία με μεταλλωρύχους από τη Χαλκιδική έφθασαν στην Αθήνα. Στις 12.00 ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Το κτήριο του υπουργείου θύμιζε το πρωί «φρούριο», καθώς βρίσκονταν εκεί αρκετές κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να αποφευχθεί νέα κατάληψη, όπως εκείνη που συνέβη την τελευταία φορά που κατέβηκαν στην Αθήνα.

Τότε, ο Γιώργος Σταθάκης, έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων, προχώρησε σε μία κατευναστική παρέμβαση προαναγγέλλοντας τρεις άδειες εντός των ημερών για τo oρυχείο της Ολυμπιάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης