Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από τις 09.30 καθαρίστριες από διάφορα νοσοκομεία της χώρας που διεκδικούν μονιμοποίηση, σύσταση οργανικών θέσεων ή κατ’ ελάχιστον παράταση των συμβάσεών τους μέχρι να διεξαχθεί ενιαίος διαγωνισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα και το «Ελπίς» δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε πολυήμερη διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της οδού Αριστοτέλους μέχρι να δικαιωθούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την κινητοποίηση με στάση εργασίας που έχει κηρύξει από τις 09.00 έως τις 12.00.

«Έως εδώ και μη παρέκει!!! Οι καθαρίστριες που αποκαλέστηκαν τσίρκο από τον Αν. Υπουργό Υγείας θέλουν τη δουλειά τους όπως η κυβέρνηση φρόντισε να εξασφαλίσει στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ψηφοθηρική τακτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Μέλη της Ομοσπονδίας έχουν κρεμάσει έξω από το υπουργείο ρόμπες στις οποίες αναγράφεται η λέξη «ανεργία». Παράλληλα, έχουν τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων με σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο, ενώ έχουν στήσει πάγκο στον οποίο έχουν κρεμάσει αφίσα του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας τη φράση «ολιγαρκής αφθονία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης