Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Αναστασία Χαραμή, Χάρης Γκίκας

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα, προσαγωγές και ρίψη νερού από αύρα στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνα από την πορεία:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε πορεία που ξεκίνησε στα Προπύλαια και έφτασε στην Ομόνοια, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα που άρχισε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου 2021 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας. 

 

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας προέκυψε ένταση μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και των συγκεντρωμένων και έγινε ρίψη δακρυγόνων, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έφερε και αύρα, την οποία χρησιμοποίησε. Επίσης, σημειώθηκαν 10 προσαγωγές διαδηλωτών από τους άνδρες της αστυνομίας.

Σημειώνεται πως, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., έκλεισαν το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», από τις 16:30. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη με εντολή για λήψη και χορήγηση όλων των μέτρων που κρίνονται ιατρικά αναγκαία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Δείτε φωτογραφίες από τις προσαγωγές της αστυνομίας:

Παράλληλα, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκε κόσμος με πανό, φωνάζοντας συνθήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Δ. Κουφοντίνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, ωστόσο δεν σημειώθηκαν  επεισόδια στην περιοχή του Συντάγματος και η διαδήλωση έληξε περί τις 19:00.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης