Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
 
Ραντεβού στα Προπύλαια έδωσαν στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης οι συνταξιούχοι, που διαμαρτύρονται για τα «ψίχουλα», όπως χαρακτηρίζουν την εξαγγελία Τσίπρα, που τους δίνει η κυβέρνηση με τη «13η σύνταξη».

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπολογίζεται ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας των συνταξιούχων και των κυρίων Φλαμπουράρη και Σπίρτζη, ενώ οι διαδηλωτές ζήτησαν σύντομα συνάντηση και με τον πρωθυπουργό. Το Μαξίμου επιφυλάχτηκε να απαντήσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

«Ο Αγώνας συνεχίζεται» ανέφεραν οι διοργανωτές στο κλείσιμο της πορείας.

Νωρίτερα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση του πρωθυπουργού, την οποία θεωρούν προσβλητική, ορισμένοι συνταξιούχοι μοίρασαν χαρτοπετσέτες-χαρτονομίσματα, τις οποίες και έκαψαν συμβολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν δικαίωμα κανονικής 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, διατήρηση του ΕΚΑΣ και γενικότερα επιστροφή όσων χρημάτων τους έχουν αφαιρεθεί όλο αυτό το διάστημα «τα οποία έχουν πληρωμένα και δουλεμένα με ιδρώτα».

Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης