Συγκέντρωση καλλιτεχνών στο Yπoυργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 12:26
Συγκέντρωση καλλιτεχνών στο Yπoυργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό
Στις 14.00 το μεσημέρι, έξω από τον σταθμό του Μετρό στην πλατεία Κοραή (Πανεπιστήμιο), δίνουν ραντεβού σήμερα οι καλλιτέχνες, μετά από κάλεσμα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος. Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των προωθούμενων αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση.

«Ο καλλιτεχνικός χώρος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές των μελών της -αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες- δεν αναγνωρίζονται. Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Επιπρόσθετα, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ανεργία που φθάνει στο 80-90%, το ύψος των αμοιβών και η εργασία που είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη οδηγούν τον καλλιτεχνικό κόσμο κάτω από τα όρια της φτώχειας» προστίθεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 12:32