Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού μπήκαν αιφνιδιαστικά στο υπουργείο Τουρισμού στη λεωφόρο Αμαλίας, στις 17:00 της Πέμπτης 4/6, απαιτώντας να δουν τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 17:30 αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση:

 

 

Νωρίτερα το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο, δώδεκα επιχειρησιακά σωματεία: Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία «Marriott», «ΖΑΦΟΛΙΑ», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonissi», «Hilton», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley», «Novotel», «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στις επιχειρήσεις εστίασης «Select Service Partner» και «NEWREST».

 

 

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Οι διαδηλωτές «έστρωσαν»… συμβολικά ένα κόκκινο χαλί στην είσοδο του υπουργείου:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης