Κινητοποίηση έξω από το Εφετείο πραγματοποιείται αυτή την ώρα, καθώς σήμερα ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πριν από δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού του.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, καθώς και ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Να καταδικαστούν οι έξι κατηγορούμενοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Καταδικάζουμε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση την πρόταση της εισαγγελέως, που ρίχνει στα “μαλακά” τους αυτουργούς της δολοφονίας. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη κωλυσιεργία της δίκης, την προσπάθεια συγκάλυψης και υπονόμευσης της δίωξης των δραστών, τόσο με ευθύνη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της ΝΔ. (…) Παλεύουμε ενάντια σε κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής και ομοφοβικής συμπεριφοράς και βίας. Διεκδικούμε γενναία και ολόπλευρη κρατική και κοινωνική στήριξη των ατόμων που το ίδιο το σύστημα καθιστά ευάλωτους, ακόμα και περιθωριοποιεί. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, κοινωνικά δικαιώματα στη μόρφωση, την εργασία, τη δημιουργική ζωή, για όλους και όλες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης