Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιεί στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

«Η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της. Τονίζει επίσης ότι «επειδή πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά.

– Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας,τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

– Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.

– Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη».

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης