Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ στο Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 12:49
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ στο Σύνταγμα

Φωτογραφίες-Video: Νίκος Χριστοφάκης 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΟΤΕ πραγματοποιείται από το πρωί έξω από το κατάστημα της εταιρείας στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «γύρισαν την πλάτη στις αστυνομικές μεθόδους της Διοίκησης και συμμετείχαν ακόμη πιο μαζικά στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις».

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση υποστήριξης προς τους εργαζομένους καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ, διότι με «την πρακτική ψευδών μηνύσεων οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους».

 

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές - αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις 21/12/2019 με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή ΣΣΕ που να προασπίζει τα θεσμικά και οικονομικά μας δικαιώματα. Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε θεσμικά καλώντας επανειλημμένα τη Διοίκηση σε διάλογο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Δηλώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι λειτουργήσαμε υπό το φως της μέρας, αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για το δίκαιο των αιτημάτων μας παρά τον σκοταδισμό που προσπάθησαν να επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα της διοίκησης.

»Την καλούμε την ύστατη τούτη ώρα να αντιληφθεί πως η εμμονή σε λανθασμένες αποφάσεις της και στρατηγικές κάνει τεράστια ζημιά στην Επιχείρηση και έχουν τη συνολική ευθύνη για αυτό. Θέλουμε να δηλώσουμε επίσης ότι εξωθεσμικές λειτουργίες και αντιδράσεις δεν μας εκφράζουν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 13:40