Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος σωματεία και οργανώσεις Ποντίων, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Η μη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον κ. Φίλη και η παρουσίασή της ως… εθνοκάθαρσης συνεχίζει να προκαλεί αναβρασμό τις τάξεις των Ποντίων, οι οποίοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την απομάκρυνση του υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την τάση για επικράτηση της λήθης σε κομβικά γεγονότα του παρελθόντος στον βωμό της παγκοσμιοποίησης και της διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ένωσης Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης:

Ο Γιώργος Βαρυθιμιάδης στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Με δεδομένες τις σοβαρότατες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού το τελευταίο διάστημα, αλλά και το πάντα επίκαιρο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των προγόνων μας, που στόχο έχει την αποτροπή νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, πραγματοποιούμε εκδήλωση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

– Τοποθετήσεις και δηλώσεις διακεκριμένων και αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους (Εκκλησίας, επιστήμης, αθλητισμού, τεχνών, ΟΤΑ), εντός και εκτός ποντιακού χώρου, για τα ζητήματα που μας απασχολούν.

– Δηλώσεις αλληλεγγύης και συστράτευσης εκπροσώπων άλλων γενοκτονημένων λαών (Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων, Ελλήνων της Μικράς) για το έσχατο στάδιο της γενοκτονίας, αυτό της Άρνησης της Γενοκτονίας, που επιτελεί με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και ολοκληρώνει με τη διατήρησή του στη θέση του η Κυβέρνηση.

– Ενημέρωση εκ μέρους των στελεχών του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας:

• Την καταβολή των πενιχρών αλλά απαραίτητων για την επιβίωσή τους συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες Πόντιους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με τις διαδοχικές -προεκλογικές- δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

• Την επανένταξη του κεφαλαίου για την ιστορία του Παρευξείνιου Ελληνισμού, του μοναδικού με σαφή αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που εξαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της γ’ Λυκείου.

• Την άμεση αποπομπή του αρνητή της Γενοκτονίας από το Υπουργείο Παιδείας ως το ελάχιστο χρέος προς την Ανθρωπότητα, που κινδυνεύει από νέες γενοκτονίες ενόσω δεν αναγνωρίζεται το έγκλημα και δεν καταδεικνύεται ο θύτης, διότι, όπως είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «η αδικία οπουδήποτε είναι απειλή για τη δικαιοσύνη παντού»!

Ουλ’ εντάμαν  –  Όλοι μαζί για τα δίκαια αιτήματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης