Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, 07:05
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη Βουλή
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στις 13.00, έξω από τη Βουλή, αντιδρώντας στο μέτρο της εφεδρείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

«Μετά τις απολύσεις μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων, μέσω της ένταξή τους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια -καταστροφική για το Δημόσιο- πολιτική, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παραδεχτεί, διά στόματος του αρμοδίου Υπουργού ότι πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο αφενός δεν είναι αποτελεσματικό, αφετέρου αγγίζει τα όρια του παραλόγου και του γελοίου.

Σήμερα οδηγεί, σε «εφεδρεία» και απόλυση, χιλιάδες εργαζόμενους κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, πολλοί εκ των οποίων έχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και εργάζονται σε Κοινωφελείς Οργανισμούς του Δημοσίου, που καταργούνται ή συγχωνεύονται, στο πλαίσιο της κατ’ επίφαση «αναδιάρθρωσης» του Δημοσίου.

Ενδεικτικά αναφέρεται η πρωτοχρονιάτικη απόλυση, μέσω εφεδρείας, 70 εργαζομένων αορίστου χρόνου, υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους συγχωνευόμενους Οργανισμούς ΟΣΚ-ΘΕΜΙΣ-ΔΕΠΑΝΟΠ, με κριτήριο τη μικρότερη προϋπηρεσία, καθώς και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για απόλυση 150 ακόμη εργαζομένων στο ΙΓΜΕ και άλλους Οργανισμούς, τις επόμενες μέρες.

Οι απολύσεις, η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν τη βασική πολιτική της μνημονιακής Συγκυβέρνησης που με πρόσχημα την κρίση χρέους, καταστρέφει την Κοινωνία και τη χώρα. Η προσπάθεια αποτροπής των απολύσεων μέσω εφεδρείας ή ένταξης σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αλλά και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, είναι υπόθεση όλων μας.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατόπιν απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων - μελών της, να συμμετάσχουν μαζικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 έξω από τη Βουλή, η οποία πραγματοποιείται από τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ, Ε.Ι.Ν., Π.Ο.Θ.Α., Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α., Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των Σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΠΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΗΔΙΚΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΜΙΣ, Ο.Κ.Α.Α, ΕΛΟΤ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΜΟΔ, ΑΠΕΜΠΕ, ΔΕΠΑΝΟΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά., προκειμένου να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, την εφεδρεία και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..»


Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, 07:05