Σέρρες: Σύλληψη Καναδού που καταζητείται στην Πολωνία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, 16:17
Σέρρες: Σύλληψη Καναδού που καταζητείται στην Πολωνία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Καταζητούμενος στην Πολωνία, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών.

Πρόκειται για 38χρονο υπήκοο Καναδά, με καταγωγή από τον Παναμά, που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής από Έλληνες αστυνομικούς σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των πολωνικών διωκτικών αρχών. Όπως έγινε γνωστό, ακινητοποιήθηκε κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, πριν εισέλθει σε βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με έγγραφα των δικαστικών αρχών της πολωνικής πόλης Βρότσλαβ, ο συλληφθείς κατηγορείται για εμπλοκή σε διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε εταιρείες, στις οποίες ο ίδιος φέρεται ως κορυφαίο στέλεχος.

Στα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφεται ότι την περίοδο 2016-2018 διακινήθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 240 εκατ. δολαρίων, 110 εκατ. ευρώ, 2,5 εκατ. βρετανικών λιρών και 180 χιλιάδων πολωνικών ζλότι, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «προϊόν εγκλήματος», καθώς, φαίνεται να συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ για την έκδοσή του ή όχι στην Πολωνία θα αποφανθεί το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, 16:17