Σεμινάριο με θέμα την παραβατικότητα των ανηλίκων διοργανώνει η μη κερδοσκοπική – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ σήμερα, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες 09.00-14.30.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διακρατικής έρευνας MERLINO και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Εσθονία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Από τον Ιανουάριο του 2013, η ΑΡΣΙΣ συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα MERLINO – Προς μια πολιτική πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων: ένας διακρατικός πειραματισμός σχετικά με την κοινωνική ένταξη και την προσαρμοστικότητα» – «Project MERLINO – Towards a juvenile delinquency prevention policy: a multi-state experiment on integration and efficacy».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός στόχος της έρευνας ήταν να προσδιοριστούν οι παράγοντες κινδύνου (risk factors) που ωθούν τους νέους σε παραβατικές συμπεριφορές καθώς και οι προστατευτικοί παράγοντες (protective factors) που επιδρούν ανασταλτικά στην εμφάνισή της.

Στο σεμινάριο επιχειρείται να δοθεί μια πλήρης εικόνα της παραβατικής συμπεριφοράς των ανηλίκων καθώς και των ψυχολογικών παραγόντων που επιδρούν προς αυτήν την κατεύθυνση και κατά αυτής.

Επιπλέον, θα συζητηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στο Δίκαιο Ανηλίκων με τις νέες εξελίξεις, οι πρακτικές που ακολουθούνται από την Πολιτεία, οι προτεινόμενες πολιτικές πρόληψης καθώς και οι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς, εκπροσώπους αρχών και φορέων, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες του τομέα της παιδικής προστασίας, καθώς και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για το φαινόμενο παραβατικότητας των ανηλίκων.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης