Στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 07:21
Στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - Σταυρούλα Πεταλιού
Φωτογραφίες-βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης


Ένα ηχηρό «όχι» στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο φώναξαν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, που διοργάνωσαν δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε πολλές μεγαλουπόλεις ανά την Ελλάδα.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στη Βουλή, ενώ έγινε κάλεσμα για τη νέα κινητοποίηση της Δευτέρας με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18.00.

Ένταση έξω από τη Βουλή


Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πορείας που βρισκόταν έξω από τη Βουλή σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, για να τους απομακρύνει.


 Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όταν διαδηλωτές επεδίωξαν να ανέβουν τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό στα σκαλοπάτια του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα:
Η πορεία των συνδικάτων προς τη Βουλή

Η πορεία του ΠΑΜΕ

Αστυνομικές δυνάμεις στη ΒουλήΟ Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης ΚουτσούμπαςΔηλώσεις Κωνσταντίνας Μπόμπου, μέλους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αναπήρων:


Ομόνοια (11.53 π.μ.)

Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής ΚΚΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 14:55