Σημαντικές είναι οι αλλαγές στο νησί της Κεφαλονιάς και στην κοινωνία καθώς με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών ο ενιαίος δήμος Κεφαλονιάς διασπάται και δημιουργούνται τρείς, οι δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Η κοινωνία της Κεφαλονιάς βλέπει με καλό μάτι τη διάσπαση του δήμου, ενώ και η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με απόφαση της, λέει «Ναι» στην δημιουργία των τριών Δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την διάσπαση του δήμου Κεφαλονιάς, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος τάσσεται υπέρ της τροπολογίας για την διάσπαση των τριών δήμων στο νησί. «Χαιρετίζουμε την διάσπαση των δήμων στη Κεφαλονιά, εμείς ως περιφερειακή αρχή είχαμε πάρει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6η Οκτωβρίου 2018, με την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητούσε επαναχάραξη των ορίων στους δήμους Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, επαναχάραξη που και σήμερα δηλώνουμε ότι θα πρέπει να γίνει με παράλληλη στήριξη, οικονομική και τεχνική, στους νέους ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν» ανέφερε ο κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας στον ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «θα είναι πολύ καλύτερα για τους πολίτες της Κεφαλονιάς, καθώς με τρείς δήμους θα μπορούν πιο εύκολα να λυθούν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας».

Για το ίδιο θέμα, δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, κ. Σταύρος Σπαθής.

«Η σημερινή δημοτική αρχή φάνηκε λίγη καθώς δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα του τόπου μας και δεν έδειξε ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα μέρη της Κεφαλονιάς, παρά μόνο για το Αργοστόλι. H συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ζητούσαν αλλαγή στο δόγμα “ένα νησί, ένας δήμος”, οι κάτοικοι της περιοχής της Σάμης, της Ερίσου και της Παλλικής , ζητούν να γίνουν αυτόνομοι δήμοι, καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την δημοτική αρχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης