Το μέλλον των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν στις 17 Μαΐου, τίθεται επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 και θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου η Ομοσπονδία να θέσει τα αιτήματά της, καθώς προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις, ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους.

Οι καθηγητές αντιδρούν στη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, βάσει της οποίας αυξάνονται, από τον Σεπτέμβριο, κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23), ενώ στη συνεδρίασή τους της προηγούμενης εβδομάδας δεν κατέληξαν σε απόφαση-πρόταση προς τον κλάδο.

«Ρύθμιση-σκάνδαλο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη της Ομοσπονδίας μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση πρόκειται να καταργηθούν πάρα πολλές οργανικές θέσεις, καθώς οι καθηγητές που μέχρι τώρα τις κάλυπταν θα παρουσιαστούν ξαφνικά ως υπεράριθμοι, αφού τα κενά θα καλύπτονται από αυτούς που θα εργάζονται δύο ώρες παραπάνω.

«Από τη στιγμή που θα βρεθούν ως υπεράριθμοι, σε πρώτη φάση θα τους διαθέτουν στην περιφερειακή διεύθυνση και σε δεύτερη φάση θα τους στέλνουν σε όποιο σχολείο της χώρας παρουσιάζει κενά, με υποχρεωτική μετάθεση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να μετακινηθούν σε νησιά αλλά και περιοχές κοντά στα σύνορα. Στην περίπτωση, μάλιστα, που δεν δεχθούν τη μετάθεση, τότε αυτομάτως θα απολύονται» επισημαίνουν.

Διαβάστε επίσης: Στον αέρα οι πανελλαδικές, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, 12:57

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης