Σε στάση εργασίας προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Ηλεία, την ερχόμενη Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας ως προς την κατάθεση νομοσχεδίου απο την Κυβέρνηση που ανατρέπει προς το χειρότερο τις συνθήκες εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Για το θέμα θέση πήρε με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας.

«Με έκπληξη και αγανάκτηση ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας όπως και οι υπόλοιποι Ιατρικοί Σύλλογοι αλλά και όλη η Ιατρική κοινότητα της χώρας βλέπει την κατεπείγουσα ψήφιση από την Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, νομοσχεδίου που ανατρέπει τα πάντα προς το χειρότερο όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών. Είναι απαράδεκτη τόσο η διαδικασία ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου με τη μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς τους οποίους το νομοσχέδιο άμεσα αφορά, όσο και η ουσία των προβλεπόμενων σε αυτό, με τις ελαστικές και προβληματικές σχέσεις εργασίας που εισάγει. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώνοντας την φωνή μας με την υπόλοιπη ιατρική κοινότητα, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του μόλις ψηφισθέντος νόμου, να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με την ιατρική κοινότητα, ιδίως τους νοσοκομειακούς ιατρούς, ώστε να καθορισθούν όροι και ωράριο εργασίας που θα είναι συμβατά τόσο με την αξιοπρεπή και με ανθρώπινες συνθήκες εργασία των συναδέλφων, στις πλάτες των οποίων στηρίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσο και με την προάσπιση της δημόσιας υγείας γενικά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της με ανακοίνωση η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου αναφέρει ότι «… η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας μετά από έκτακτη γενική συνέλευση στις 15/11/2017 απαιτεί: άμεση απόσυρση του Νόμου, έναρξη διαλόγου για συλλογική σύμβαση εργασίας για πραγματικό 48ωρο. Στηρίζει τις θέσεις της ΟΕΝΓΕ για πενθήμερη πρωινή εργασία, μία εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επόμενη. Μαζικές προσλήψεις ιατρών με μόνιμη σχέση εργασίας για νοσοκομεία και ΠΦΥ αλλά και πραγματική αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας. Αποφασίζει στάση εργασίας την Τρίτη 21 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι».

Πηγή: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης