Την αγανάκτηση τους δηλώνουν τα μέλη του συλλόγου ασφαλιστών νομού Λάρισας σχετικά με τις πρακτικές των τραπεζών -που όπως καταγγέλλουν πολλές φορές είναι και εκβιαστικές- προκειμένου να πουλήσουν σε δανειολήπτες ασφαλιστικά προϊόντα μέσω των θυγατρικών ασφαλιστικών τους εταιριών.

Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν σήμερα συμβολικό αποκλεισμό σε κεντρικό τραπεζικό κατάστημα της Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ασφαλιστές υποστηρίζουν πως οι τράπεζες προωθούν ασφαλιστικά συμβόλαια ως προϋπόθεση για κάποια άλλη τραπεζική συναλλαγή. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις υποστηρίζουν πως μόνο η δική τους συνεργαζόμενη εταιρία διαθέτει όλες τις καλύψεις παραπλανώντας τον δανειολήπτη.

Από την κατάσταση αυτή έχει χαθεί από την ασφαλιστική αγορά το για κάθε χρόνο ένα ποσό της τάξης των 500 εκ ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης ασφαλιστικών πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Δημήτρης Παπανικολάου υποστηρίζει ότι «βλέπουμε την συρρίκνωση του κλάδου μας από τους 35.000 ασφαλιστές στην Ελλάδα, να έχουμε φτάσει τους 8.000 και πάμε ολοταχώς για τους 2.000 ασφαλιστές με αυτή την κατάσταση. Ο δανειολήπτης δεν είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στην ασφαλιστική εταιρεία της κάθε τράπεζας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ασφαλιστών Λάρισας Κώστας Καραγιάννης τόνισε ότι » η κίνηση αυτή γίνεται εναντίον των αθέμιτων και εκβιαστικών πρακτικών των τραπεζών τις οποίες βιώνουν οι δανειολήπτες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ δήλωσε πως το επιμελητήριο στηρίζει απόλυτα το αγώνα και την κινητοποίηση των ασφαλιστών.

Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται συντονισμένα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης