Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρόκειται να προχωρήσουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη, 17 Μαρτίου, καθώς, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, η διαμαρτυρία γίνεται για όλα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό, καθώς έχουν οδηγήσει σε μία πρωτοφανή στοχοποίηση του συνόλου της ΕΛ.ΑΣ.

Αύριο στις 09:30 το πρωί, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης πρόκειται να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο, με αυστηρή τήρηση των αποστάσεων και γενικότερα όλων των μέτρων ατομικής προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί πρόκειται να αναρτήσουν ένα πανό και στη συνέχεια να παραδώσουν ένα υπόμνημα στο πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο θα αναφέρεται «σε όσα έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό και έχουν στοχοποιήσει», όπως λέει ο κ. Τσαϊρίδης, «την Ελληνική Αστυνομία», αλλά και σε μία σειρά από άλλα, διαχρονικά αιτήματα.

«Αύριο θα συγκεντρωθούμε με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο καιρό και βάζουν στο μάτι του κυκλώνα το σύνολο της αστυνομίας. Ακούμε εκλεγμένους βουλευτές τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης να λένε από το βήμα της Βουλής πράγματα απίστευτα. Μας έχουν αποκαλέσει “φασιστοειδή” και μας έχουν επιρρίψει μία σειρά από κατηγορίες που δυσφημούν το σύνολο του σώματος. Ένα μεμονωμένο περιστατικό (σ.σ. εννοεί το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη) και μία πολιτική ένταση για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν προκαλέσει τη στοχοποίηση της αστυνομίας. Οι επιθέσεις στα σπίτια μας με γκαζάκια προηγήθηκαν του περιστατικού της Νέας Σμύρνης» περιγράφει.

Ο κ. Τσαϊρίδης ότι η αυριανή διαμαρτυρία δεν πρόκειται να δημιουργήσει κάποιο κώλυμα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ δεν πρόκειται να κλείσει κανένας δρόμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να αντιληφθεί η κοινωνία ότι ο αστυνομικός είναι μέλος αυτής» καταλήγει.

Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

Η στοχοποίηση των Ελλήνων Αστυνομικών ως πηγή όλων των δεινών που βιώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή η κοινωνία μας έχει φέρει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση το αστυνομικό προσωπικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας τόσο στη διαχρονική αδιαφορία που εισπράττουμε από τους κυβερνώντες, όσο και στις άμεσες και έμμεσες επιθέσεις που δέχεται το Σώμα της ΕΛΑΣ, ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 και ώρα 09:30 έξωθεν του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου στεγάζεται το Πρωθυπουργικό Γραφείο, τηρουμένων όλων των επιβαλλόμενων προστατευτικών μέτρων.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας από τους βασικότερους θεσμούς του κράτους. Ο πρωταρχικός και κύριος ρόλος της είναι η ασφάλεια των πολιτών και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο επίλυσης κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων.

Ζητάμε πράξεις ουσίας και όχι υποκρισίας!

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης