Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης, Σταυρούλα Πεταλιού

Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου κινήθηκε σήμερα η πρωτεύουσα. Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας γέμισαν από το πρωί της Κυριακής από διαδηλωτές, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και τα σχετικά «σταντ» με ελληνικές σημαίες, κασκόλ κά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, προερχόμενοι από την πρωτεύουσα και από την επαρχία.

Εικόνες από drone

Εικόνες από drone

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 12.00 έφτασε στο ξενοδοχείο Πλάζα και ο Μίκης Θεοδωράκης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο, ενώ λίγο μετά τις 14.40 ανέβηκε στην εξέδρα, ενώ η ομιλία του οποία τελείωσε στις 15.15.

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες μας που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Για να μην μιλήσω με λόγια σταράτα πατριωτικά φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» ανέφερε στην εισαγωγή του.

«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές», συμπλήρωσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι πολλές γενιές Σκοπιανών έχουν γαλουχηθεί με το ψέμα ότι είναι απευθείας απόγονοι των βασιλέων της αρχαίας Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Απειλούμαστε από αυτή τη χώρα, τα λένε στο Σύνταγμά τους και στα σχολικά βιβλία», πρόσθεσε, και κατηγόρησε για «εθνομηδενισμό» όσους κάνουν πως δεν βλέπουν. Κλείνοντας την ομιλία του, που συχνά διακοπτόταν από συνθήματα, υπογράμμισε πως πρέπει να αποφασίσει, τελικά, ο κυρίαρχος λαός, μέσα από δημοψήφισμα. «Η Μακεδονία είναι μία. Και ήταν, είναι και θα είναι ελληνική».

Η ομιλία του

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης