Πέντε μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συνελήφθησαν τελικά και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, με βαριές κατηγορίες, ενώ στις 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κατ΄ οίκον έρευνες.

Όλοι είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν πολλές βόμβες μολότοφ, ο ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί.

Μετάξυ των συλληφθέντων σημειώνεται πως βρίσκεται και ένας δικογόρος. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της οργάνωσης COMPACT 18 HELLAS, ή ως «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» και ανήκουν στον ακροδεξιό- νεοναζιστικό χώρο, ενώ εξετάζονται για περίπου 30 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών και σε άλλους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Υπό έρευνα είναι επίσης αν υπάρχει σχέση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση και πάλι στην Φαβέλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία. Πάντως εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και για αυτή την επίθεση, καθώς φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες.

Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σε οκτώ σπίτια, εκ των όποιων έξι στην Αττική και δύο στην επαρχία και συγκεκριμένα σε ένα σπίτι στα Γιάννενα και ένα σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, όπου δεν βρέθηκε κάτι αξιοποιήσιμο.

Στα Γιάννενα συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι από τα σημαντικά μέλη της οργάνωσης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η έρευνα στα άλλα τρία σπίτια από τα 11 που έχουν εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική. Και τα τρία είναι στην Αττική.

Σε ένα από τα σπίτια που ελέχθησαν βρέθηκαν 50 κιλά νιτρική αμμωνία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης, ενώ οι αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί και οι οποίοι έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για έρευνα, μαζί με τα άλλα ευρήματα.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που είναι σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,

– βόμβες μολότοφ,

– πλήθος κροτίδων,

– βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,

– σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),

– ψηφιακά πειστήρια,

– μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,

– αντιασφυξιογόνος μάσκα,

– ρόπαλα και σιδερογροθιές,

– κυνηγετικά όπλα,

– φιαλίδια βουτανίου και

– μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης