Σε γυναικεία μορφή φαίνεται να ανήκει ο ανθρώπινος σκελετός που εντοπίστηκε μέσα στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης στον λόφο Καστά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έκθεσης των δύο ομάδων που μελέτησαν το οστεολογικό υλικό και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το πόρισμα είναι πως ο νεκρός είναι μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 60 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της έκθεσης είναι πως ο νεκρός είναι μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 60 ετώνΉδη, παλαιότερα σενάρια για το ποια μπορεί να είναι αυτή η γυναικεία μορφή ήρθαν εκ νέου στη δημοσιότητα. Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, είναι μια πιθανή περίπτωση, σύμφωνα με τις απόψεις πολλών αρχαιολόγων οι οποίοι μίλησαν στο zougla.gr. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι το μέγεθος και η ιδιαιτερότητα του ταφικού μνημείου θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την ταφή μιας τόσο σημαντικής γυναίκας στην Αμφίπολη, η οποία δολοφονήθηκε από τον Κάσσανδρο το 309 π.Χ. σε μια ταραγμένη περίοδο μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου.

Ωστόσο, μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, όλα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Αμφίπολη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης